Ciprian Marica, urmărit penal în dosarul Farul Constanța. Este acuzat de instigare la abuz în serviciu7Foto© realitatea.net

Ciprian Marica, urmărit penal în dosarul Farul Constanța. Este acuzat de instigare la abuz în serviciu

, 9 știri, 16 vizualizări

DNA Constanța a demarat o anchetă penală împotriva mai multor foști funcționari publici care au activat în cadrul Consiliului Județean Constanța, precum și față de foștii proprietari ai clubului Sportiv Farul Constanța. Majoritatea acestora sunt cercetați de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru infracțiuni de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu în cadrul Dosarului Penal nr. 149/P/2019.

În vizorul procurorilor se află Matichescu Mirela – Florența, Popa Șerbu Oana, Dumitrașcu Aureliu – Decebal, Boieru Crina – Elena, Costencu Irina – Elena, Spineanu – Georgescu Luciana, Ruse Vadim Corneliu, Chesnoiu Paul, Cîrjă Lucian – Sorin și suspecții Marica Ciprian – Andrei, Stoian Florin și Manea Vlad – George, la vremea respectivă proprietarii Clubului Sportiv Farul Constanța.

“În urma administrării probatoriului în cauză s-a constatat faptul că, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu de către funcționari din cadrul Consiliului Județean Constanța, responsabili cu procedura de selecție publice de proiecte și atribuirii finanțării nerambursabile pentru activități sportive, a fost stabilită în mod nelegal, discriminatoriu și în absența unui sistem concurențial, eligibilitatea Asociației Sportive Club Sportiv Farul Constanța, în urma căreia a fost încheiat contractul de finanțare nerambursabilă pentru activitate sportivă nr.