Ciucă a indicat instituția pusă să rezolve dosarul consumatorilor de energie nevoiți să depună declarații27Foto1Video© libertatea.ro

Ciucă a indicat instituția pusă să rezolve dosarul consumatorilor de energie nevoiți să depună declarații

, 40 știri, 23 vizualizări

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri, 14 decembrie, cu referire la cei aproximativ 9 milioane de români care trebuie să depună declarație pe propria răspundere pentru a beneficia de preț plafonat la energie, că este responsabilitatea Autorității Naționale de Reglementare în Energie să vină cu o soluție.

„Este vorba de o procedură tehnică. Dacă într-adevăr există acest aspect, atunci, așa cum s-a făcut de fiecare dată, Autoritatea Națională de Reglementare Energetică trebuie să găsească formula prin care, odată ce legea a fost aprobată, normele tehnice să prevadă și modul în care soluționează această problemă”, a spus Nicolae Ciucă după ce a particpat la lucrările Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, la Grand Hotel Bucharest, fostul Intercontinental.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat marți, 13 decembrie, legea privind „măsurile aplicabile clienților finali din piața de energie electrică și gaze naturale” a transmis Administrația Prezidențială.