Ciucă îi cere Elenei Lasconi să se retragă din cursă4Foto© hotnews.ro

Ciucă îi cere Elenei Lasconi să se retragă din cursă

, 5 știri, 0 vizualizări

Pe scena politică românească, dinamica momentului electoral prezidențial devine tot mai intensă pe măsură ce candidații își conturează și își redefinesc strategiile pentru a atrage electoratul. Un recent apel făcut de Nicolae Ciucă, președintele PNL și candidat la președinție, către Elena Lasconi de la USR, ilustrează complexitatea situației actuale.

Nici nu mai contează prea mult care dintre cei doi candidați majori ai dreptei stă mai bine în sondaje. A devenit cert, însă, că PSD face tot ce e posibil pentru a orienta alegerile prezidențiale spre scenariul ”Iliescu – Vadim”. Ați înțeles, probabil, ce înseamnă asta: îl parașutăm pe Simion în turul doi și lumea – speriată de ipoteza unui președinte nesănătos la cap – va vota Ciolacu, cu sentimentul că așa salvează țara de extremiști.

Nicolae Ciucă a solicitat public retragerea Elenei Lasconi din cursa prezidențială, motivând că un gest de acest fel ar consolida și mai mult un proiect de dreapta. Această cerere vine în contextul în care sondajele, deși favorabile lui Ciucă, sunt percepute de unii ca fiind optimiste peste măsură. Ciucă subliniază diferența semnificativă dintre procentele obținute de cele două partide în alegerile locale și sugerează că unitatea dreptei ar fi mai eficientă în susținerea unui singur candidat cu șanse mai mari de succes.