Ciucă: În aceste zile, capitala României devine centrul discuțiilor despre securitatea Europei2Foto© adevarul.ro

Ciucă: În aceste zile, capitala României devine centrul discuțiilor despre securitatea Europei

, 7 știri, 20 vizualizări

„Este o mare onoare să găzduim cea de-a 31-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare a OSCE. Mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă organizarea la București a acestui prestigios eveniment. Am convingerea că dezbaterile din aceste zile vor da naștere unor soluții și acțiuni care să contribuie la dezideratul securității, al promovării democrației și drepturilor omului în regiune.

În aceste zile, capitala României devine centrul discuțiilor despre securitatea Europei și despre soluțiile cele mai acute pentru problemele cu care ne confruntăm. Suntem la doi ani și jumătate de la invazia Rusiei în Ucraina. La doar câteva sute de kilometri de locul în care ne aflăm, românii aud sunetul conflictului de dincolo de graniță.

Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a făcut ca războiul să revină pe vechiul continent. Este o realitate pe care trebuie să o privim cu realism și hotărâre, cu o gândire pe termen lung și acțiuni pe măsură. Autoritățile române au decis să nu permită participarea delegațiilor Federației Ruse și Belarusului la această Sesiune a Adunării Parlamentare a OSCE.