Ciucă: Măsurile de plafonare și compensare a prețului la energie rămân active pentru protejarea populației și economiei2Foto© wall-street.ro

Ciucă: Măsurile de plafonare și compensare a prețului la energie rămân active pentru protejarea populației și economiei

, 6 știri, 39 vizualizări

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în cadrul reuniunii s-a discutat despre măsurile de protejare a consumatorilor casnici și a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie.

„La nivelul Guvernului continuăm pregătirea sezonului rece, asigurând populației și economiei românești alimentarea cu energie. Așa cum ne-am asumat, măsurile de plafonare și compensare a prețului la energie vor rămâne active, în formula necesară protejării cetățenilor și economiei. În paralel, stabilim noi responsabilități pentru a accelera implementarea proiectelor de infrastructură în energie, valorificând oportunitățile pe care România le are la nivel național și geostrategic”, a afirmat Ciucă.

Prim-ministrul a stabilit un plan de acțiune care să asigure predictibilitate din perspectiva producției de energie, cât și din punct de vedere bugetar, se menționează în comunicat.