CNAS are bani doar pentru primele 9 luni ale anului. Bugetul Casei nu acoperă ultimul trimestru - președintele instituției, Valeria Herdea4Foto© puterea.ro

CNAS are bani doar pentru primele 9 luni ale anului. Bugetul Casei nu acoperă ultimul trimestru - președintele instituției, Valeria Herdea

, 6 știri, 18 vizualizări

La CNAS, ”avem bani pe nouă luni”, avertizează președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), medicul Valeria Herdea, care mai precizează că ultimul trimestru al anului nu este acoperit. „Avem bani pe nouă luni. Ultimul trimestru nu avem bani. Ori facem un efort toți să încercăm să reducem cheltuielile și pierderile din sistem și încercăm să mobilizăm și pacienții să vină proactiv, în așa fel încât prevenția care costă mai puțin să îi ajute să nu ajungă în viitorii ani la boală și să avem o previziune corectă”, a declarat președintele CNAS.

Medicul Valeria Herdea subliniază că este necesară o reformă în privința contractului asigurat -asigurator , altcumva ”degeaba creștem salariile”.

„Dacă nu o să facem reformă, degeaba creștem salariile. (…) Dacă nu o să avem curaj să vorbim despre contractul asigurat – asigurator nu o să facem reformă. A vorbi despre contractul asigurat – asigurator înseamnă să înțeleagă fiecare om că are drepturi atunci când este asigurat, că această casă de asigurări cum este ea oferă niște lucruri prin care își poate prezerva sănătatea, dacă este partener activ cu medicii, indiferent de ce segment”, explică președintele CNAS.