Cod Galben: caniculă și vijelii în Moldova și Transilvania33Foto© stirileprotv.ro

Cod Galben: caniculă și vijelii în Moldova și Transilvania

, 117 știri, 36 vizualizări

Autoritatea Națională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică pentru marți, 27 august. În cele mai multe județe vor fi averse torențiale, descărcări electrice și rafale de vânt, iar local vijelii și grindină. Meteorologii au emis și un cod galben de caniculă pentru următoarele două zile.

Cea mai mare parte a țării se va afla marți sub atenționare cod galben de ploi, descărcări electrice și rafale de vânt. ANM a transmis că 8 județe și Capitala se află sub atenționare cod galben de căldură, iar miercuri doar patru județe mai sunt vizate. Miercuri și joi, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile estice și sud-estice.

Începând de marți de la ora 10 și până miercuri la ora 3, este în vigoare o atenționare meteorologică de cod galben de instabilitate atmosferică pentru Transilvania, la munte, în cea mai mare parte a Moldovei și nordul Munteniei, unde sunt prognozate averse torențiale, descărcări electrice și intensificări ale vântului, cu rafale de 50…60 km/h.