Cod roșu de vânt, vijelii și viscol în România! Alertă meteorologică9Foto1Video© antena3.ro

Cod roșu de vânt, vijelii și viscol în România! Alertă meteorologică

, 26 știri, 64 vizualizări

Începutul de săptămână aduce o vreme extrem de capricioasă. Meteorologii au emis mai multe avertizări, printre care un cod roșu de vijelii. De asemenea, în vigoare mai sunt un cod galben de intensificări ale vântului și un cod portocaliu de viscol. Vremea se schimbă în aproape toată țara, iar valorile din termometre scad.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod roșu de intensificări puternice ale vântului. Avertizarea este valabilă în intervalul: 28 martie, ora 02 – 28 martie, ora 14. Meteorologii anunță intensificări puternice ale vântului la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali, va fi vânt puternic, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

De asemenea, în vigoare este și un cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului și viscol puternic. Avertizarea este valabilă în intervalul 27 martie, ora 23 – 28 martie, ora 23. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.