Comandantul armatei ucrainene spune că rușii au ca obiectiv să cucerească orașul Ceasiv Iar până la 9 Mai3Foto© libertatea.ro

Comandantul armatei ucrainene spune că rușii au ca obiectiv să cucerească orașul Ceasiv Iar până la 9 Mai

, 7 știri, 48 vizualizări

Liderul majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer, a declarat duminică că s-a ajuns la „un consens” între Casa Albă și liderii Congresului pentru a aproba trimiterea de ajutoare atât Israelului, cât și Ucrainei, după un apel telefonic cu președintele Joe Biden. Biden a vorbit duminică cu Schumer, Președintele Camerei Camerei Mike Johnson și liderii minorităților Hakeem Jeffries și Mitch McConnell despre tensiunile din Orientul Mijlociu după atacul Iranului asupra Israelului.

Reprezentantul permanent al Israelului la Națiunile Unite, Gilad Erdan, a cerut comunității internaționale să condamne atacul iranian asupra Israelului folosind cuvintele președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, la reuniunea de urgență a Consiliului de Securitate al ONU din 14 aprilie.

"În ultimii ani, civilii ucraineni au fost uciși din ceruri cu armament iranian", a declarat Erdan. "Președintele Zelenski, în condamnarea atacului iranian de aseară, a declarat, citez: «sunetul dronelor iraniene Shahed, un instrument al terorii, este același pe cerul Orientului Mijlociu și al Europei. Acest sunet trebuie să servească drept un semnal de alarmă pentru lumea liberă». Ascultați-l pe președintele Zelenski și treziți-vă".

componente critice necesare pentru a produce rachete și drone
Volodîmîr Zelenski,
Războiul din Ucraina, ziua 782. Lupte intense în regiunea Donețk.…