Comisarul-șef de poliție Marian Robert Iancu ar fi obținut venituri de peste 800.000 de euro din afaceri imobiliare6Foto© antena3.ro

Comisarul-șef de poliție Marian Robert Iancu ar fi obținut venituri de peste 800.000 de euro din afaceri imobiliare

, 14 știri, 21 vizualizări

Șeful Serviciului de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Sectorului 3 (SICE3) a fost trimis în judecată de DNA pentru comiterea a două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț incompatibile cu funcția, fiind acuzat că a fost implicat timp de 9 ani în diverse afaceri din domeniul imobiliar.

Conform DNA, în perioada 2015 - 2024, în incompatibilitate cu funcția de ofițer de poliție, M.R. a efectuat operațiuni financiare comerciale în legătură cu dezvoltări imobiliare prin care a obținut profituri totalizând 883.716 euro.

Procurorii susțin că șeful Serviciului de investigare a criminalității economice din cadrul Poliției Sectorului 3 a investit în terenuri cu potențial din proximitatea municipiului București, pe care le identifica și le alegea împreună cu asociații săi, dezvoltatori imobiliari, le cumpăra după negocieri și le punea imediat la dispoziția asociaților pentru ca aceștia să construiască locuințele din proiectele imobiliare.