Comisia Europeană a deblocat 37,2 milioane euro pentru România3Foto© stirileprotv.ro

Comisia Europeană a deblocat 37,2 milioane euro pentru România

, 8 știri, 22 vizualizări

Comisia Europeană a adoptat luni două decizii prin care emite o evaluare preliminară pozitivă pentru a ridica suspendarea plății în valoare de 37,2 milioane de euro către România, fără prefinanțare. A doua decizie se referă la plata în valoare de 714 milioane de euro către Portugalia, Comisia recunoscând progresele înregistrate de ambele țări în implementarea planurilor de redresare și reziliență, transmite news.ro.

Cei 37,2 milioane de euro sunt destinați măsurilor de promovare a tranziției verzi în România.

Anterior, Comisia constatase că anumite jaloane și ținte nu fuseseră atinse în mod satisfăcător în cea de a doua cerere de plată a României și în cea de a treia și a patra cerere de plată în cazul Portugaliei.

Comisia a constatat că două jaloane specifice din cea de a doua cerere de plată a României nu fuseseră îndeplinite în mod satisfăcător. Acest fapt a dus la reținerea unei sume de 53,4 milioane EUR. După suspendarea inițială, România a fost încurajată să ia măsuri pe o perioadă de 6 luni. Acum, Comisia a constatat că România a luat măsuri pentru a se asigura că o parte din jaloanele restante au fost îndeplinite în mod satisfăcător.