Comisia Europeană cere platformelor online să identifice clar conținutul generat de inteligența artificială2Foto© romanialibera.ro

Comisia Europeană cere platformelor online să identifice clar conținutul generat de inteligența artificială

, 7 știri, 58 vizualizări

Reprezentanta CE a adresat această solicitare semnatarilor codului de bune practici al UE contra dezinformării, cu care s-a întâlnit luni la Bruxelles. Acest cod, ce nu are caracter constrângător juridic, reunește pe bază voluntară aproximativ 40 de organizații, printre care platforme majore precum Facebook, Google, YouTube și TikTok, în timp ce Twitter a părăsit recent acest grup.

''Semnatarii care integrează AI generatoare în serviciile lor precum Bing Chat pentru Microsoft și Bard pentru Google, ar trebui să integreze garanțiile necesare pentru ca aceste servicii să nu poată fi utilizate de către actori răufăcători care generează dezinformare'', a declarat Vera Jourova.

Pe de altă parte, a adăugat reprezentanta CE, semnatarii care au servicii susceptibile de a difuza dezinformare generată de inteligența artificială ar trebui să pună în practică o tehnologie pentru a recunoaște acest conținut și a-l indica în mod clar utilizatorilor.