Comisia Europeană va recomanda începerea negocierilor de aderare cu Bosnia și Herțegovina4Foto© hotnews.ro

Comisia Europeană va recomanda începerea negocierilor de aderare cu Bosnia și Herțegovina

, 8 știri, 22 vizualizări

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂȚI - Comisia Europeană va recomanda deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Bosniei și Herțegovina. Acesta este ultimul stat din Balcanii de Vest care nu a demarat negocieri de aderare. Dintre toate celelalte, doar Croația a finalizat negocierile și a fost admisă în UE.

Trimisul RRA la Strasbourg, Alina Stănuță, are detalii: ”Comisia Europeană va recomanda începerea negocierilor de aderare cu Bosna-Herțegovina, a anunțat șefa executivului comunitar Ursula von der Leyen, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg. Oficialul european a anunțat că, de când a primit statutul de țară candidată, Bosnia-Herțegovina a făcut pași importanți.

Ursula von der Leyen: ”Bosnia-Herțegovina s-a aliniat cu politica noastră externă și de securitate, ceea este esențial acum în perioada aceasta de tulburări politice. Țara a adoptat și legi foarte importante, precum prevenirea conflictului de interese, care de șapte ani era blocată, iar acum s-a adoptat. Și legea cu privire la combaterea spălării banilor și la combaterea finanțării terorismului. Gestiunea fluxului migratoriu a continuat să se îmbunătățească, cu negocieri pe acordul Frontex, care poate să devină operațional după ce președinția a acceptat cadrul de negociere.”