Comisia Europeană vrea să plafoneze prețurile gazelor la 275 de euro pe megawatt2Foto© adevarul.ro

Comisia Europeană vrea să plafoneze prețurile gazelor la 275 de euro pe megawatt

, 7 știri, 27 vizualizări

omisia Europeană a propus, marți, un mecanism temporar care să permită plafonarea prețului angro pe piața de referință la gaze naturale din Uniunea Europeană, însoțit de condiții drastice pentru a convinge statele membre reticente la un astfel de dispozitiv, informează AFP.

Liderii statelor membre au căzut de acord, la finele lunii octombrie, asupra unei foi de drum pentru a limita creșterea explozivă a prețurilor la energie. Liderii au cerut în special Executivului comunitar să pregătească un mecanism "temporar" pentru plafonarea prețului gazelor, în pofida reticențelor exprimate de unele state membre, în special Germania, care se tem că plafonarea va perturba aprovizionarea cu gaze a statelor europene.

"Mecanismul de corectare a pieței" prezentat marți de Comisie va fi examinat joi de miniștrii europeni ai Energiei reuniți la Bruxelles, însă potrivit unui diplomat european, nu se așteaptă să fie aprobat la acest moment, în condițiile în care anumite state membre cer un studiu de impact detaliat.