Comisiile Senatului au aprobat introducerea certificatului verde la locul de muncă12Foto2Video© libertatea.ro

Comisiile Senatului au aprobat introducerea certificatului verde la locul de muncă

, 42 știri, 207 vizualizări

Comisiile reunite juridică și de sănătate au aprobat, marți, cu majoritate de voturi, propunerea legislativă privind introducerea certificatului digital Covid pentru angajații unor unități publice și private, potrivit Agerpres. Inițial, ședințele au fost întrerupte de delegația AUR condusă de copreședintele George Simion care a acuzat lucrările sunt ținute secrete.

Proiectul de act normativ prevede că personalul în cadrul unităților sanitare publice și private, aflate în subordinea sau coordonarea Ministerului Sănătății, din cadrul caselor de asigurări de sănătate, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne și unităților subordonate, precum și din cadrul laboratoarelor de analize medicale, este obligat să prezinte certificat digital al UE privind COVID-19.

Printr-un amendament, a fost adăugat și personalul din cadrul unităților de asistență medicală profilactică și curativă și persoanele fizice care activează ca furnizori de servicii medicale, de dispozitive medicale și de medicamente, potrivit Agerpres.