Compania canadiană Gabriel Resources a contestat decizia prin care România a câștigat procesul în dosarul Roșia Montană5Foto© puterea.ro

Compania canadiană Gabriel Resources a contestat decizia prin care România a câștigat procesul în dosarul Roșia Montană

, 9 știri, 21 vizualizări

Compania canadiană Gabriel Resources a anunțat, luni, că a contestat decizia Tribunalului de Arbitraj de la Washington (ICSID) care a dat câștig de cauză României în procesul legat de dosarul Roșia MontanăMontanăMontană, cerând anularea acesteia.

În urma decizie pronuntate în martie 2024 de Tribunal,  România ar trebuie să primească aproximativ 10 milioane dolari ca despăgubire pentru costuri de judecată.

În cererea de anulare Gabriel Resourses sustine că decizia trebuie să fie anulată ”din cauza unor erori  grave în constituirea tribunalului ICSID, având în vedere că doi dintre arbitrii care au pronunțat decizia majoritară, Prof. Pierre Tercier și Prof. Zachary Douglas, nu respectă criteriile de independență și imparțialitate pe care Convenția ICSID le impune și nu au reușit să dezvăluie în mod adecvat relațiile dintre ei și cu părțile implicate în caz, inclusiv avocatul României”.