Compania Google a concediat mai mulți angajați care au protestat față de un contract cu guvernul Israelului3Foto© hotnews.ro

Compania Google a concediat mai mulți angajați care au protestat față de un contract cu guvernul Israelului

, 7 știri, 17 vizualizări

Google a confirmat că a concediat 28 de angajați care au participat la proteste împotriva unui contract cu guvernul israelian, conform informațiilor obținute de BBC.

Atât Google, cât și Amazon furnizează Israelului tehnologie de cloud computing și infrastructură pentru Inteligența Artificială. Cu toate acestea, reprezentanții Google susțin că "Proiectul Nimbus", care a generat un contract în valoare de 1,2 miliarde de dolari cu Israelul, nu are legătură cu armamentul sau servicii de spionaj.

Protestatarii au afirmat că concedierile reprezintă o răzbunare evidentă și că Google nu a reușit să abordeze îngrijorările exprimate în legătură cu contractul încheiat cu guvernul și armata israeliană. Acest contract a fost subiectul unor controverse persistente, deoarece unii angajați și activiști au susținut că Google ar trebui să se distanțeze de orice colaborare cu guvernul israelian, din cauza preocupărilor legate de drepturile omului și conflictele din regiune.