Compania Mass Global Energy Rom a devenit proprietarul termocentralei Mintia, din județul Hunedoara4Foto© jurnalul.ro

Compania Mass Global Energy Rom a devenit proprietarul termocentralei Mintia, din județul Hunedoara

, 8 știri, 21 vizualizări

Începând de astăzi, Mass Global Energy Rom, companie cu sediul în Regatul Hașemit al Iordaniei, a devenit proprietarul Termocentralei Mintia, din județul Hunedoara, după ce a achitat diferența de preț de peste 80 de milioane de euro, în urma câștigării licitației din luna august. Tranzacția este una dintre cele mai importante pentru sectorul energetic românesc și totodată cea mai mare tranzacție din insolvență de anul acesta.

Termocentrala a aparținut Complexului Energetic Hunedoara, care se afla în procedură de insolvență și a valorificat-o în cadrul unei licitații publice. Tranzacția, în valoare totală de 91.236.832,87 euro, a fost achitată în două tranșe, respectiv 10 milioane euro la înscrierea la licitația publică și 81 milioane euro achitate astăzi, după ce condițiile solicitate de cumpărător au fost îndeplinite de către Transelectrica și Transgaz.

Potrivit noului proprietar, în următorii trei ani termocentrala va trece printr-un proces amplu de dezvoltare ce implică investiții de peste un miliard de euro, crearea de locuri noi de muncă noi și o producție de cel putin 1290 MW, folosind un mix energetic.