Comportamentul agresiv al șoferilor va putea fi sesizat pe o aplicație a MAI2Foto© observatornews.ro

Comportamentul agresiv al șoferilor va putea fi sesizat pe o aplicație a MAI

, 7 știri, 35 vizualizări

Agresivitatea șoferilor în trafic poate fi reclamată, începând din 27 octombrie, direct pe o aplicație a Ministerului de Interne. Aflați care sunt manevrele considerate agresive și cum trebuie completată sesizarea.

În contextul în care agresivitatea în trafic a devenit un fenomen frecvent în rândul șoferilor Ministerul de Interne informează că, începând de duminică, 27 octombrie, este disponibilă aplicația unde șoferii pot depune direct plângerile, dar și probele sau indicii care ar putea duce la identificarea șoferilor care se manifestă agresiv în trafic, perturbându-i pe ceilalți participanți, infprmează News.ro.

„Prevenirea și combaterea violențelor în trafic reprezintă un domeniu prioritar de acțiune pentru Poliția Română, ce presupune concentrarea eforturilor instituționale, identificarea și implementarea de noi mecanisme de lucru, astfel încât victima să fie protejată, iar agresorul sau agresorii să fie trași la răspundere. Începând cu data de 27 octombrie 2024, pe aplicația M.A.I., hub.mai.gov.ro, la secțiunea ESAR (sesizări abateri rutiere) se vor putea transmite informații despre comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice”, a anunțat, sâmbătă, Poliția Română.