© libertatea.roConsiliul Concurenței încearcă să afle de ce carnea de porc de la fermierii români nu mai ajunge pe rafturi
, 5 știri, 0 vizualizări
Această investigație are ca scop identificarea potențialelor probleme din sector care ar putea afecta concurența și, în consecință, consumatorii.
Studiul se concentrează pe identificarea limitărilor administrative, de reglementare și de acces la finanțare care frânează dezvoltarea fermelor mici și foarte mici. De asemenea, analizează modul în care funcționează industria, procesele de certificare a cărnii de porc și gradul de integrare al companiilor implicate.
Bogdan Chirițoiu, președintele autorității de concurență, a explicat motivația din spatele acestui studiu.
“ Pe fondul creșterii importurilor de carne de porc și al reducerii exporturilor, ne-am propus să identificăm cauzele acestui deficit și obstacolele care limitează accesul fermierilor români la marile…
Bogdan Chirițoiu,
Piața cărnii de porc, analizată de Consiliul Concurenței