Consiliul Concurenței obligă Mega Image să vândă 80 de magazine3Foto© zf.ro

Consiliul Concurenței obligă Mega Image să vândă 80 de magazine

, 7 știri, 23 vizualizări

Consiliul Concurenței discută cu Mega Image despre vânzarea a circa 80 de magazine, în urma achiziționării Profi, iar până pe 4 noiembrie această listă de magazine va fi postată pentru comentarii, în special din partea concurenților, a declarat, sâmbătă, președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu.

„Achiziția pe care vrea Mega să o facă, a lui Profi, este cea mai complicată operațiune de concentrare economică pe zona de comerț alimentar de până acum. Și atunci, pe de o parte, facem ce facem noi de obicei când avem achiziții în retail: ne uităm la magazine, care sunt piețele locale. Și pentru un client vedem cât este el de dispus să meargă ca să facă cumpărăturile.

Vedem pe un cerc, cu raza de 15 minute, ne asigurăm că are suficiente magazine în zonă.

Acolo unde avem suprapuneri între Profi și Mega Image, zone în care ar fi prea multe magazine Mega Image rămase ca urmare a acestei tranzacții, acestei uniri între cele două companii, acele zone le vom cere să vândă unele din magazine, care vor fi preluate de alte rețele de magazine care se pot dezvolta în felul acesta, ca să rămână suficientă diversitate.