Consiliul Județean Timiș a investit peste 14 mil. lei în construcția unui bazin de înot didactic la Jimbolia© zf.ro

Consiliul Județean Timiș a investit peste 14 mil. lei în construcția unui bazin de înot didactic la Jimbolia

, 5 știri, 20 vizualizări

Consiliul Județean Timiș a finalizat o investiție de 135 mil. lei (peste 27 mil. euro), finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, pentru modernizarea și lărgirea la patru benzi a drumul județean DJ 691. Traseul, care traversează localitățile Dumbrăvița și Giarmata, facilitează legătura timișorenilor cu autostrada A1 și rețeaua de transport TEN-T, contribuind la fluidizarea traficului spre și dinspre cele două comune periurbane, potrivit unui comunicat de presă al CJ Timiș.

Constructorul a fost compania austriacă Strabag, în calitate de antreprenor general. Lucrările au început cu lotul 2, în aprilie 2023 și au fost încheiate după un an, în aprilie 2024.

Modernizarea acestei secțiuni, delimitată la capete de centura Timișoarei și autostrada A1 a presupus, dincolo de lucrările la partea carosabilă și executarea celor două benzi suplimentare, câte una pe fiecare sens, modernizarea sensurilor giratorii, realizarea iluminatului stradal, trasarea semnalizărilor orizontale și montarea celor verticale.