Consum alarmant de alcool si tigari electronice in randul tinerilor de 11-15 ani. OMS trage un semnal de alarma: se cer masuri urgente6Foto© observatornews.ro

Consum alarmant de alcool si tigari electronice in randul tinerilor de 11-15 ani. OMS trage un semnal de alarma: se cer masuri urgente

, 8 știri, 17 vizualizări

"Utilizarea pe scară largă a substanțelor nocive în rândul copiilor din multe țări din regiunea europeană (și nu numai) constituie o amenințare gravă la adresa sănătății publice", a avertizat Hans Kluge, directorul regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), citat într-un comunicat de presă, citat de BFM TV, potrivit News.ro.

Pentru a contracara această tendință, se solicită taxe mai mari, restricții privind punctele de vânzare și publicitatea și interzicerea agenților aromatizanți.

Copil dus la spital, după o petrecere cu alcool organizată de o primărie din MaramureșDupă ani de scădere a consumului de substanțe psihoactive, "anumite date sugerează că pandemia Covid-19 a dus la o nouă creștere a consumului", notează raportul, care compilează date de la 280.000 de tineri din Europa, Asia Centrală și Canada.