Contract de 120 de milioane de dolari pentru Armată4Foto© hotnews.ro

Contract de 120 de milioane de dolari pentru Armată

, 6 știri, 19 vizualizări

”Elbit Systems Ltd. (NASDAQ: ESLT și TASE: ESLT) a anunțat astăzi că filialei sale din România, Elmet International SRL, i s-a atribuit un contract subsecvent în valoare de 120 milioane de dolari de la General Dynamics European Land Systems (GDELS) pentru furnizarea de turele telecomandate, mitraliere telecomandate (RCWS) și sisteme de mortiere pentru transportorul blindat ‘Piranha 5’ al Forțelor Armate Române. Lucrările vor fi efectuate în România pe o perioadă de trei ani”, transmite compania.

În cadrul contractului, Elbit Systems va furniza turele UT30 MK2, RCWS și sistemele de mortiere SPEAR, toate complet integrate la bordul APC “Piranha V” al GDELS. UT30 MK2 de la Elbit Systems este o turelă ușoară fără operator de 30mm care integrează sisteme de luptă, sisteme de control al focului, senzori și sisteme de afișare pentru o eficacitate sporită în luptă și capacități de identificare a țintelor.

RCWS este o stație de luptă de 12,7 mm de mare precizie și greutate redusă. SPEAR este un sistem de mortier autohton computerizat și autonom de 120 mm. În afară de România, turelele, stația de luptă și sistemele de mortier ale Elbit Systems au fost selectate până în prezent de zeci de clienți din întreaga lume, inclusiv Israel, SUA, Danemarca, Austria, Belgia, Brazilia și Croația. Acestea au fost produse în România.