Contractele pentru secțiunea Bacău-Pașcani a Autostrăzii Moldovei, semnate. Cât vor costa lucrările6Foto© monitorizari.hotnews.ro

Contractele pentru secțiunea Bacău-Pașcani a Autostrăzii Moldovei, semnate. Cât vor costa lucrările

, 9 știri, 32 vizualizări

♦ Practic, în acest moment, firmele lui Umbrărescu sunt responsabile de zece din cele treisprezece loturi pe care autostrada Moldovei le va avea în total, deci tot traseul de la Buzău la Pașcani.

CNAIR a semnat miercuri, pe 15 fe­brua­rie 2023, contractele de execuție pentru ulti­mele trei loturi ale autostrăzii Moldovei care rămăseseră necontractate. Este vorba despre loturile dintre Bacău și Pașcani, care vor fi construite de asocierea Spedition UMB – SA&PE Construct – Tehnostrade, formată din companii deținute de antreprenorul Dorinel Umbrărescu. Valoarea totală a contractelor este de 4,68 miliarde de lei, iar sursa de finanțare o reprezintă Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Traseul celor trei loturi contractate miercuri are o lungime totală de 77,4 kilometri, iar durata fiecărui contract este de 150 de luni, din care 30 de luni sunt dedicate perioadei de execuție a lucrărilor și 120 de luni – perioadei de garanție a lucrărilor, potrivit anunțului publicat pe site-ul CNAIR.