Control de amploare în Arad: Zeci de tone de deșeuri periculoase depistate la firme de dezmembrări auto4Foto© zf.ro

Control de amploare în Arad: Zeci de tone de deșeuri periculoase depistate la firme de dezmembrări auto

, 5 știri, 21 vizualizări

Potrivit unui comunicat emis de IPJ Arad, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu reprezentanții Gărzii de Mediu Arad, au realizat controale la mai multe societăți comerciale din municipiu care se ocupă cu dezmembrări auto. În cadrul unui astfel de control, desfășurat la un punct de lucru din Arad, au fost identificate depozitate în afara spațiilor autorizate piese auto, anvelope uzate, acumulatori uzați, precum și deșeuri metalice și nemetalice impregnate cu substanțe periculoase.

„10.000 de kilograme de deșeuri erau depozitate direct pe sol sau parțial în aer liber. În 6 saci au fost găsite aproximativ 6.000 de kilograme de cauciuc măcinat, care ar putea proveni din tocarea de furtune din cauciuc. De asemenea, societatea comercială în cauză nu a respectat obligația de a elimina 4.200 de litri de ulei uzat”, a declarat IPJ Arad.

În urma acestei descoperiri, deșeurile au fost confiscate, iar polițiștii au deschis un dosar penal. Acest dosar vizează poluarea prin evacuarea deșeurilor periculoase în atmosferă sau în sol, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor periculoase care au devenit deșeuri, precum și deținerea sau păstrarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate.