Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune4Foto© stirileprotv.ro

Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune

, 9 știri, 13 vizualizări

Coreea de Nord trebuie "să intensifice cu regularitate diverse exerciții de simulare a războiului adevărat, într-o varietate de moduri și în diferite situații", a declarat Kim Jong Un, potrivit KCNA, citată de Agerpres. În plus, liderul nord-coreean, care a supravegheat un nou exercițiu militar, a ordonat soldaților să se pregătească pentru "două misiuni strategice: prima, pentru a descuraja războiul și, a doua, pentru a iniția războiul".

Imaginile difuzate vineri de KCNA au prezentat lansarea simultană a șase rachete de către unitatea Hwasong, antrenată pentru "misiuni de lovire", a indicat agenția, adăugând că unitatea "a tras o salvă puternică (de rachete) către Marea de Vest" (numită și Marea Galbenă n.r.). Cu o zi înainte, armata sud-coreeană a anunțat că a detectat lansarea unei rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în direcția mării, în largul coastei sale de vest, trasă din orașul-port Nampo, la sud de Phenian.

Acest exercițiu militar are loc în timp ce Seulul și Washingtonul se pregătesc să desfășoare luni cele mai ample exerciții militare comune din ultimii cinci ani. La începutul acestei săptămâni, Coreea de Nord a acuzat Statele Unite că alimentează "intenționat" tensiunile și Kim Yo Jong, sora lui Kim Jong Un, a doua cea mai puternică persoană din țară, a avertizat că, dacă Statele Unite ar intercepta unul dintre testele cu rachete ale Phenianului, aceasta ar fi văzută ca o "declarație de război".