Coreea de Nord a testat o drona de atac nuclear subacvatic3Foto© observatornews.ro

Coreea de Nord a testat o drona de atac nuclear subacvatic

, 8 știri, 31 vizualizări

O relatare a Agenției de Știri Centrale Coreene (KCNA), controlată de stat, arată că drona, numită ”vehicul subacvatic fără pilot pentru atac nuclear Haeil”, a fost testată din 21 în 23 martie, în apele din largul coastelor de est ale țării, pentru peste 59 de ore, înainte ca focosul său de test să fie detonat, joi după-amiază.

”Misiunea armei nucleare strategice subacvatice este să se infiltreze pe furiș în ape de operare și să provoace un tsunami radioactiv la scară foarte mare, prin intermediul unei explozii subacvatice, pentru a distruge grupurile navale și importante porturi operaționale ale dușmanului”, se arată în relatarea KCNA.

KCNA a arătat că arma a fost dezvoltată începând din 2012 și a avut peste 50 de teste în ultimii doi ani. Testul din această săptămână ”a verificat fiabilitatea și siguranța sa și a confirmat pe deplin capacitățile de atacuri mortale”, se arată în relatarea KCNA, în care se adaugă că drona poate fi lansată din orice port sau poate fi remorcată de o navă de suprafață pentru a-și începe operarea.