Coroana istorică Sfântul Edward, scoasă din Turnul Londrei pentru a fi modificată în vederea încoronării regelui Charles7Foto© observatornews.ro

Coroana istorică Sfântul Edward, scoasă din Turnul Londrei pentru a fi modificată în vederea încoronării regelui Charles

, 8 știri, 33 vizualizări

Deosebit de grea de purtat - mai mult de două kilograme -, deși a fost transformată în 1911, această coroană este "cea mai importantă și cea mai sacră dintre toate coroanele", conform descrierii ei făcute pe site-ul palatului regal.

Folosită doar pentru încoronări - purtată ultima dată în 1953 de regina Elisabeta a II-a -, ea a fost făcută pentru cea a lui Charles al II-lea în 1661, pentru a înlocui coroana medievală care a fost topită de parlamentari în 1649 după execuția lui Charles I.

Această coroană din aur masiv este încrustată cu pietre semiprețioase, în special rubine, ametiste și safire, și ornată cu o tocă de catifea violetă, tivită cu blană de hermină. Este expusă împreună cu bijuteriile coroanei, care văd peste un milion de vizitatori în fiecare an.