Costel Alexe și Antal Arpad, pe mâna ANI3Foto© euractiv.ro

Costel Alexe și Antal Arpad, pe mâna ANI

, 6 știri, 31 vizualizări

Agenția Națională de Integritate a anunțat vineri că l-a reclamat pe Costel Alexe (PNL), președinte al Consiliului Județean Iași, pentru că nu ar fi trecut în declarația de avere din anul 2020, când era ministru al Mediului, un împrumut în valoare de 107.600 lei, reprezentând creditarea unei firme în cadrul căreia soția acestuia deținea calitatea de asociat și funcția de administrator.

"Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența unor indicii referitoare la posibila săvârșire de către Alexe Costel, fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor (în perioada 4 noiembrie 2019 - 5 noiembrie 2020) și actual președinte al CJ Iași, a infracțiunii de fals în declarații prevăzută de art.

326 din Codul Penal. Persoana evaluată nu a declarat în declarațiile de avere depuse în anul 2020 împrumutul în valoare de 107.600 lei, reprezentând creditarea unei societăți comerciale în cadrul căreia soția acestuia deținea calitatea de asociat și funcția de administrator", precizează ANI, într-un comunicat de presă.