Covid, gripă, bronșiolită: o „triplă epidemie” fără precedent, cu evoluție incertă, îngrijorează specialiștii dintr-o țară europeană4Foto© stirileprotv.ro

Covid, gripă, bronșiolită: o „triplă epidemie” fără precedent, cu evoluție incertă, îngrijorează specialiștii dintr-o țară europeană

, 5 știri, 101 vizualizări

„Tripla epidemie” cu care se confruntă Franța, odată cu circulația simultană a virusurilor care dau Covid, bronșiolită și gripă, este „complet inedită”, iar evoluția sa este încă greu de prevăzut, a subliniat, vineri, serviciul de sănătate publică.

Sezonul de gripă a venit mai devreme ca de obicei, adăugându-se cazurilor de Covid și bronșiolită în creștere și ajungând în rândul sugarilor la niveluri fără precedent în ultimul deceniu. Această situație are impact asupra unui sistem de sănătate deja suprasolicitat, la fel ca și în alte țări, în special în Statele Unite, relatează Le Figaro, citată de News.ro.

„Situația este complet fără precedent” și plină de „incertitudini”, a declarat Didier Che, director adjunct pentru boli infecțioase, într-un briefing de presă al agenției de sănătate publică.