Creșterea salariului minim: Implementare de la 1 iulie2Foto© romaniatv.net

Creșterea salariului minim: Implementare de la 1 iulie

, 6 știri, 51 vizualizări

Premierul Marcel Ciolacu a confirmat intenția fermă a Guvernului de a implementa, începând cu 1 iulie, măsura anunțată anterior de creștere a salariului minim brut la 3.700 de lei. Această schimbare reflectă eforturile Executivului de a ajusta standardele salariale pentru a răspunde nevoilor actuale ale forței de muncă și reiterează angajamentul PSD de a asigura că orice progres economic se reflectă și în veniturile salariale ale românilor.

Conform Institutului Național de Statistică (INS), economia României a crescut cu 1,8% în primul trimestru al anului 2024. Salariul mediu net a depășit o mie de euro în luna aprilie, iar inflația a scăzut la 5,9%. PIB-ul înregistrează progrese, iar investițiile record de peste 40 de miliarde de euro din primele patru luni ale anului au un efect de multiplicare în economia reală.

Decizia Guvernului Ciolacu, la inițiativa PSD, de a majora salariul minim pe economie la 3.300 de lei în octombrie a dus la creșterea numărului de angajați și la reducerea șomajului. Avansul economic demonstrează că temerile legate de oportunitatea unei noi creșteri a salariului minim brut sunt nefondate.