Croația refuză să participe la misiunea UE de instruire a militarilor ucraineni -2-6Foto© observatornews.ro

Croația refuză să participe la misiunea UE de instruire a militarilor ucraineni -2-

, 10 știri, 45 vizualizări

Parlamentul Croației a respins la limită, vineri după-amiază, un proiect care prevedea participarea țării la Misiunea Uniunii Europene de susținere a armatei ucrainene, inclusiv prin instruirea militarilor în state europene.

Parlamentul de la Zagreb nu a putut întruni majoritatea de două-treimi necesară pentru aprobarea participării Croației la Misiunea UE de susținere a armatei ucrainene, informează agenția Reuters. Pentru a fi fost aprobat, proiectul trebuia să fi primit cel puțin 100 de voturi din totalul de 151, dar a primit doar 97 de voturi favorabile.

Președintele Zoran Milanovic, comandantul suprem al forțelor armate croate, se opune asistenței militare directe oferite Ucrainei, inclusiv unui plan de instruire a 100 de militari ucraineni pe teritoriul Croației. Pe fondul disputelor dintre președinte și Guvern, a fost sesizat Parlamentul, care a respins proiectul. Zeci de parlamentari au lipsit de la vot. Opoziția a argumentat că nu vrea să fie ostatică în disputele dintre președinte și Guvern.