Cum a primit Maia Sandu 30.000 euro de la primarul Fritz2Foto© observatornews.ro

Cum a primit Maia Sandu 30.000 euro de la primarul Fritz

, 5 știri, 17 vizualizări

Președinta Republicii MoldovaMoldovaMoldova, Maia Sandu, a intrat în vizorul Centrului Național Anticorupție, după ce a primit un premiu de la primarul Timișoarei, Dominic Fritz, însoțit de o recompensă de 30.000 euro. Este vorba de un premiu numit „Timișoara pentru Valori Europene”, acordat în data de 13 ianuarie.

Președinția Republicii Moldova a solicitat clarificări din partea Centrului Național Anticorupție cu privire la acest premiu de 30.000 de euro primit de Maia Sandu la Timișoara. Solicitarea a venit după ce o deputată a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), partidul de guvernământ, a afirmat la un post tv că legislația nu permite ca șefa statului să accepte un astfel de cadou.

„Administrația prezidențială s-a adresat Centrului Național Anticorupție (CNA) în care a solicitat clarificări cu privire la premiul de 30 000 euro, pe care președinta țării Maia Sandu l-a primit din partea municipiului Timișoara din România”, a declarat pentru NewsMaker Irina Gotisan-Sotnic, purtătoarea de cuvânt a Președinției din Republica Moldova.