Cum arată cea de-a opta generație a BMW Seria 5. Versiunea electrică tot mai aproape de preț de cea cu motor pe benzină4Foto© businessmagazin.ro

Cum arată cea de-a opta generație a BMW Seria 5. Versiunea electrică tot mai aproape de preț de cea cu motor pe benzină

, 4 știri, 17 vizualizări

BMW Seria 5 din cea de-a opta generație vine cu o serie de inovații digitale și în premieră cu o versiune electrică de la început – i5.

O dată cu prezentarea primelor informații la nivel internațional, un exemplar BMW Seria 5 a fost prezent și în România. prețurile pornesc de la 58.964 de euro cu TVA pentru 520i și 61.285 de euro pentru dieselul 520d, în timp ce un i5 electric cu eDrive40 costă 70.150 de euro, iar versiunea de top, i5 M60 xDrive, cu tracțiune integrală, pleacă de la 99.603 euro.

Lansarea pe piață a noului BMW Seria 5 Sedan va începe în octombrie 2023. Noua generație de modele va fi oferită la nivel mondial cu propulsie electrică și, în funcție de regiune, cu sisteme plug-in hybrid și motoare pe benzină și diesel foarte eficiente, inclusiv cu tehnologia mild-hybrid 48V. La fel ca toate generațiile anterioare de modele, noul BMW Seria 5 Sedan este produs la uzina BMW Group din Dingolfing, unde sunt fabricate și motoarele electrice și bateriile de înaltă tensiune pentru BMW i5.