Cunoscutul scriitor basarabean pentru copii Spiridon Vangheli a murit. Doliu național în Republica Moldova3Foto© libertatea.ro

Cunoscutul scriitor basarabean pentru copii Spiridon Vangheli a murit. Doliu național în Republica Moldova

, 5 știri, 40 vizualizări

Cunoscutul scriitor basarabean pentru copii Spiridon Vangheli a murit.

„Spiridon Vangheli, scriitorul care întreaga sa viață a făcut literatură mare pentru cei mici, a părăsit ‘Coliba Albastră’ a copilăriei și a plecat la cele veșnice. Am rămas fără ‘Tatăl lui Guguță’, însă îi vom avea mereu pe Guguță și pe ceilalți eroi creați de maestrul care ne-a adus în literatura universală. Spiridon Vangheli a dus faima R. Moldova pe toate meridianele.

Guguță a fost mai mult decât un personaj literar. Ochii lui Guguță au văzut lumea așa cum trebuie să fie ea – sinceră, frumoasă și omenoasă. Încercăm să regăsim în întreaga noastră viață bunătatea și blândețea lumii lui Guguță. În semn de tristețe și pentru a-i aduce un omagiu lui Spiridon Vangheli, ziua de 24 iunie, când vor avea loc funeraliile, va fi decretată zi de doliu național.

Sincere condoleanțe familiei, Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis Maia Sandu într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.