Dacia - costuri sporite din cauza lucrărilor pe Valea Oltului5Foto© stirileprotv.ro

Dacia - costuri sporite din cauza lucrărilor pe Valea Oltului

, 7 știri, 19 vizualizări

Mihai Bordeanu, Managing Director Dacia Brand South Eastern Europe și Country Head Romania, a declarat că blocarea traficului rutier pe Valea Oltului generează costuri suplimentare pentru producătorul român de automobile. Mai mult decât atât, el notează că oficialii uzinei din Mioveni nu au fost avertizați de autorități înainte ca vestea să ajungă la întreaga populație. Astfel, nu au putut fi făcute din timp planuri pentru expedierea mașinilor produse și nici pentru aprovizionarea cu componente.

„Am aflat acum, odată cu toată lumea. Știți că am făcut mai demult o estimare: sunt 600 de camioane care trebuie să traverseze Valea Oltului pentru a aproviziona uzina Dacia. Alte 150 de camioane trec pe la Ruse către Bulgaria”, a declarat Mihai Bordeanu referindu-se atât la blocajul de pe Valea Oltului cât și la cel de la podul peste Dunăre către Bulgaria.

Șeful mărcii românești, parte a grupului Renault, a menționat și că impactul financiar nu a fost calculat încă în detaliu. „O primă estimare ar fi de circa 50.000 de euro pe săptămână și un plus de două ore ca timp. Asta doar pe Valea Oltului”, a explicat Mihai Bordeanu.