Dacia este pe locul 6 în topul constructorilor de automobile din Europa de Est după cifra de afaceri3Foto© zf.ro

Dacia este pe locul 6 în topul constructorilor de automobile din Europa de Est după cifra de afaceri

, 6 știri, 14 vizualizări

Constructorul auto Dacia s-a clasat pe locul șase în topul producătorilor de automobile din Europa de Est după cifra de afaceri, cu un business de 5,17 mld. euro în 2022, înainte de Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft, filiala din Ungaria a concernului de automobile german Daimler AG, și după Hyundai Motor Manufacturing Czech S.R.O. din Cehia, care au închis 2022 cu afaceri de 4 mld. euro, respectiv 6,54 mld. euro.

Prima poziție din clasament este ocupată de Skoda Auto din Cehia, producător de automobile și motoare care aparține de Volkswagen AG, și care anul trecut a raportat afaceri de 18,1 mld. euro, potrivit Surplex, companie cu sediul la Düsseldorf, care comercializează utilaje și echipamente industriale second-hand.

„Europa de Est a devenit un spațiu important de producție pentru producătorii de automobile din întreaga lume. Multe companii mari au înființat unități de producție în regiune pentru a profita de costurile mai mici ale forței de muncă și de forța de muncă bine pregătită. Industria de automobile din Europa de Est a contribuit la crearea de locuri de muncă și la dezvoltarea economică a regiunii”, spun reprezentanții Surplex, care au utilizat la întocmirea clasamentului datele extrase din rapoartele financiare publicate anual de către producătorii de autoturisme.