Daniel Dăianu, președintele Consiliului fiscal: În România există o rezistență enormă la corecția deficitului bugetar foarte mare© stirileprotv.ro

Daniel Dăianu, președintele Consiliului fiscal: În România există o rezistență enormă la corecția deficitului bugetar foarte mare

, 4 știri, 30 vizualizări

România are un deficit structural, un deficit bugetar foarte mare, și există o rezistență enormă la corecția acestui deficit, teza care prevalează fiind aceea că România este suprataxată, a declarat Daniel Dăianu, președintele Consiliului fiscal. În plus, a adăugat el, România are și un cont curent care are un deficit mare, cu o finanțare externă în proporție de aproape jumătate.

“Nu aș vrea să tot pedalez pe această vulnerabilitate a noastră care este cunoscută, este evocată și de Banca Națională, este menționată constant de Consiliul fiscal. Avem deficit structural, avem deficit bugetar foarte mare. Deficitul structural este peste 6,5% din PIB. Ai și un cont curent  care are un deficit mare, cu o finanțare externă aproape jumătate.

În România există o rezistență enormă la corecția acestui deficit  bugetar foarte mare pentru că va afecta veniturilor oamenilor și nu se acceptă. Teza care prevalează este că România este suprataxată. România nu este suprataxată, România colectează într-adevăr foarte puțin.