David Popovici, decorat de președinte cu Ordinul Național Steaua României în grad de cavaler5Foto© libertatea.ro

David Popovici, decorat de președinte cu Ordinul Național Steaua României în grad de cavaler

, 14 știri, 44 vizualizări

Președintele Klaus Iohannis îl va decora pe înotătorul David Popovici, 17 ani, cu cea mai înaltă distincție a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, informează Administrația Prezidențială. Adrian Rădulescu, antrenorul sportivului, va primi Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

„Prin talentul, dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât în bazinul de înot, cât și în afara sa, David Popovici a promovat numele țării noastre în întreaga lume. David Popovici este un model pentru tânăra generație și un veritabil ambasador al sportului, iar energia depusă în slujba afirmării înotului pe plan internațional reprezintă un câștig uriaș pentru România”, a explicat președinția.

Astfel, înotătorul va fi distins cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, „ca urmare a performanțelor extraordinare obținute la Campionatele Mondiale de Natație, care l-au plasat în rândul celor mai buni sportivi ai lumii, precum și în semn de recunoaștere și apreciere pentru întreaga activitate”.