De ce cresc acțiunile Antibiotice Iași? În ultima săptămână au plus 44%2Foto© zf.ro

De ce cresc acțiunile Antibiotice Iași? În ultima săptămână au plus 44%

, 5 știri, 24 vizualizări

Acțiunile companiei de stat Antibiotice Iași (ATB), principalul producător de medicamente din România, se tranzacționau ieri după-amiază la un maxim istoric de 3,16 lei pe unitate, în urcare cu 15% față de ședința precedentă, și pe tranzacții de 3,6 mil. lei, arată datele BVB.

Compania nu a avut noutăți pentru investitori astfel că cel mai probabil investimentul pozitiv al acestora este legat de anunțul de finanțare europeană nerambursabilă de 100 mil. euro pentru construirea a două noi fabrici de medicamente critice. Spre comparație indicele BET se apreciază cu 0,2%.

„Pe fondul știrilor pozitive apărute cu privire la investițiile viitoare, precum și a faptului că valoarea dividendului nu a fost aprobată de AGA, prețul acțiunii a urcat considerabil. Trendul a fost susținut de apariția unor ordine mai mari de cumpărare”, spune Marcel Murgoci, director de tranzacționare al Estinvest. În ultima săptămână acțiunile Antibiotice Iași s-au apreciat cu 44%, arată datele BVB. Compania are o capitalizare de 2,12 miliarde de lei. Statul român are o deținere de 53% prin Ministerul Sănătății.