De ce nu e România în UE? Explicațiile ministrului educației3Foto© cancan.ro

De ce nu e România în UE? Explicațiile ministrului educației

, 5 știri, 54 vizualizări

Într-un manual de istorie scrie că România urmează să adereze la Uniunea Europeană. Descoperirea a fost făcută de un elev de clasa a XI-a, profil real, care i-a trimis imaginea lui Victor Negrescu. Europarlamentarul solicită public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar.

”România nu este încă în Uniunea Europeană, conform manualelor de istorie după care învață copiii noștri. Am primit recent o imagine de la un elev de clasa a XI-a, profil real, cu extrasele din manual din care aflăm că România urmează să adere la UE precum și alte informații neactualizate despre UE.

Am comandat manualul, am constatat că este inclus încă în programa școlară 2020-2021 și am decis că solicit public Ministerului Educației să revizuiască rapid manualele aprobate pentru folosirea în învățământul preuniversitar. Propun cu această ocazie rectificarea rapidă a tuturor referințelor despre UE din manuale și introducerea unui curs opțional despre cetățenie care să includă în detaliu aspectele ce țin de drepturile, oportunitățile și obligațiile noastre în plan european.