De ce se sărbătorește Ziua Armatei Române la 25 octombrie. Ceremonii militare și religioase în țară și în străinătate7Foto© adevarul.ro

De ce se sărbătorește Ziua Armatei Române la 25 octombrie. Ceremonii militare și religioase în țară și în străinătate

, 11 știri, 61 vizualizări

Mai multe ceremonii militare vor fi organizate, miercuri, cu ocazia sărbătoririi Zilei Armatei RomânieiRomânieiRomâniei.

Potrivit MApN, Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate în principalele garnizoane din țară, în bazele militare din teatrele de operații în care sunt dislocați militarii români, precum și în statele în care România are acreditați atașați ai apărării și în capitalele statelor unde țara noastră are reprezentanțe permanente.

În București, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I va fi organizată o ceremonie militară și religioasă și se vor depune coroane și jerbe de flori. Cu această ocazie, va fi și o ceremonie de depunere a jurământului militar de către studenții anilor I ai Academiei Tehnice Militare și Universității Naționale de Apărare, urmată de schimbarea gărzii la Mormântul Ostașului Necunoscut și activități de survol al unor aeronave ale Forțelor Aeriene Române.