De la 1 ianuarie 2023 se pot acorda medicamente compensate cu 90% pentru unii asigurați2Foto© adevarul.ro

De la 1 ianuarie 2023 se pot acorda medicamente compensate cu 90% pentru unii asigurați

, 4 știri, 35 vizualizări

Plafonul de pensie până la care se compensează cu 90% prețul de referință al medicamentelor de pe sublista B va crește, de la 1 ianuarie, de la 1.429 lei la 1.608 lei, a anunțat, vineri, Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, Hotărârea de Guvern nr. 1556/2022 care prevede această modificare a fost publicată joi în Monitorul Oficial."De programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor beneficiază toți pensionarii cu venituri din pensii și indemnizație socială sub valoarea menționată, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri", a precizat CNAS.

La stabilirea plafonului de pensie până la care se pot acorda medicamente compensate cu 90% nu se va lua în calcul ajutorul financiar instituit prin Ordonanța de Urgență 168/2022 pentru pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale/sectoriale de pensii, cu venituri mai mici sau egale cu 3.000 lei/lună, ajutor care se va acorda în două tranșe, în lunile ianuarie și octombrie 2023, prin casele teritoriale/sectoriale de pensii.