Decizia Tribunalului Vaslui privind controlul judiciar pentru Dumitru Buzatu3Foto© observatornews.ro

Decizia Tribunalului Vaslui privind controlul judiciar pentru Dumitru Buzatu

, 6 știri, 32 vizualizări

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată în termen de 48 de ore. "În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală, înlocuiește măsura arestului la domiciliu a inculpatului Buzatu Dumitru cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 zile, de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri", se arată în decizia instanței.

Buzatu are obligația să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată judecătorul de cameră preliminară sau instanța cu privire la schimbarea locuinței, să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

Totodată, pe timpul controlului judiciar, el nu are voie să depășească limita teritorială a județului Vaslui, decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței și nu poate comunica cu Radu judele, inculpat în același dosar și cu o serie de martori, printre care și denunțătorul său. Tot conform instanței, Dumitru Buzatu nu poate exercita profesia sau activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta și nu are dreptul de a participa la manifestări culturale sau la adunări publice în scop politic direct sau indirect.