Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și achiziții din Europa Centrală și de Est3Foto© zf.ro

Deloitte: România este printre cele mai active piețe de fuziuni și achiziții din Europa Centrală și de Est

, 5 știri, 55 vizualizări

România ocupă locul al doilea în regiune ca număr de tranzacții, după Polonia și înainte de țări precum Cehia, Slovacia sau Ungaria ♦ 2024 a început bine pentru piața de fuziuni și achiziții din România, cu anunțul oficial despre preluarea OTP Bank de către Banca Transilvania ♦ 130 de tranzacții de peste 5 mil. euro au avut loc în piața românească în 2023, cu o valoare totală de 6,5-7,2 mld. euro, este estimarea specialiștilor de la Deloitte România.

România și-a consolidat poziția de secund în piața de fuziuni și achiziții din Europa Centrală și de Est în 2023, ca număr de tranzacții, după Polonia. Au avut loc 130 de tranzacții de peste 5 mil. de euro, din monitorizarea Deloitte România, iar valoarea totală a tranzacțiilor a depășit 6,5 mld. euro, a fost una dintre concluziile conferinței anuale pe tema pieței de fuziuni și achiziții a Deloitte România, unde Ziarul Financiar a fost partener media.

„România este pe un onorabil loc doi în regiune, după Polonia, în ceea ce privește numărul de tranzacții. România este pe locul doi încă din 2022 și a continuat să își mențină poziția și în 2023. Noi ca și țară urmăm exemplul Poloniei în zona de M&A“, a spus Radu Dumitrescu, partener coordonator consultanță financiară, Deloitte România.