Dezvoltatorul imobiliar One United Properties finalizează cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni al Bucur Obor© wall-street.ro

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties finalizează cumpărarea pachetului majoritar de acțiuni al Bucur Obor

, 5 știri, 28 vizualizări

One United Properties, dezvoltator imobiliar de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, anunță că a finalizat la data de 8 februarie 2022 achiziționarea pachetului majoritar de acțiuni al Bucur Obor. În urma încheierii tranzacției, One United Properties deține controlul unic direct asupra BO Retail Invest, care la rândul său deține pachetul majoritar de acțiuni la Bucur Obor, societate listată pe Piața AeRO a Bursei de Valori BucureștiBucureștiBucurești sub simbolul BUCU”, anunță dezvoltatorul.

“Bucur Obor are o istorie îndelungată de rentabilitate, dar, mai presus de toate, este o locație emblematică pentru București și pentru locuitorii săi. Așteptăm cu interes să integrăm performanțele companiei Bucur Obor în operațiunile consolidate ale One United Properties și, în consecință, să creăm valoare suplimentară pentru toate părțile interesate implicate”, a declarat Victor Capitanu, co-CEO One United Properties.

În noiembrie 2021, prin intermediul unui împrumut pus la dispoziție de One United Properties, BO Retail Invest a achiziționat 54,4351% din capitalul social al Bucur Obor contra unei sume de 64.935.000 lei, la un preț de 8.918 lei per acțiune. Tranzacția a fost finalizată în data de 8 februarie 2022, ca urmare a autorizării de către Consiliul Concurenței din România, autorizare primită de One United Properties în data de 4 februarie 2022. Achiziția BO Retail Invest de către One United Properties s-a realizat la valoare nominală.