Digitalizarea, noua minune a Fiscului românesc! Boloș anunță depășirea planului de încasări3Foto© puterea.ro

Digitalizarea, noua minune a Fiscului românesc! Boloș anunță depășirea planului de încasări

, 9 știri, 33 vizualizări

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat cu puțin timp în urmă că ANAF a depășit planul de colectare în primul semestru din 2024. Acesta a punctat faptul că încasările bugetare au înregistrat un plus de 1,2 miliarde de lei, comparativ cu planul asumat la începutul acestui an.

Ministrul Finanțelor a declarat că ANAF a înregistrat în primele șase luni ale anului încasări totale de 218,5 miliarde de lei, atingând astfel o creștere de 17,8% față de aceeași perioadă a anului trecut, când încasările au fost mai mici cu 33,04 miliarde de lei.

„Știți că am recurent discuții cu Direcțiile Generale Regionale ale Finanțelor Publice din toată țara, pentru a evalua acțiunile întreprinse pentru colectarea eficientă și pentru combaterea evaziunii fiscale. Vin astăzi cu o veste bună: ANAF și-a depășit planul de colectare în primele șase luni din 2024. Avem un grad de realizare de 100,6% a programului de încasări venituri bugetare, respectiv un plus de 1,2 miliarde lei față de planul asumat la începutul anului”, a scris ministrul Finanțelor, pe pagina sa de Facebook.