Din primăvară, facturile la electricitate vor fi de 3-4 ori mai mari față de anul trecut3Foto© realitatea.net

Din primăvară, facturile la electricitate vor fi de 3-4 ori mai mari față de anul trecut

, 4 știri, 66 vizualizări

Pentru marea majoritate a populației va fi o problemă majoră, a mai punctat acesta.

"Nu suntem atenți la economie, ne interesează doar să luăm niște decizii, din păcate, care să dea bine la televizor, să dea bine în presă. Dar, dincolo de aceste decizii care par la prima vedere pozitive, se ascund multe semne de întrebare legate de cum vor fi implementate aceste noi reglementări de la 1 ianuarie, care va fi efectul lor.

(...) Chiar și la 1,3 lei pe kilowatt, oamenii vor plăti facturi de trei sau chiar de patru ori mai mari decât anul trecut, în primăvară, ceea ce pentru marea majoritate a populației va fi o problemă majoră.

Nu mai vorbesc, pe de altă parte, de zona de business, companiile care activau și care voiau să facă investiții în acest domeniu și care își văd practic activitatea limitată de acest nou cadru legislativ care a impus niște măsuri, unele de-a dreptul aberante, legate de profitabilitate și de modul în care îți poți dezvolta niște investiții predictibile pe termen mediu și lung", a afirmat Adrian Negrescu, la o nouă ediție a dezbaterilor "Energia în spatele scenei".