Director STB: Vom implementa un abonament pe 12 luni pentru elevi și studenți2Foto© mediafax.ro

Director STB: Vom implementa un abonament pe 12 luni pentru elevi și studenți

, 6 știri, 49 vizualizări

♦ În luna martie au fost înregistrate 3,1 milioane de plăți digitale în transportul public din România, pentru jumătate dintre acestea fiind responsabilă Capitala ♦ Toți transportatorii publici din municipii vor să implementeze un astfel de proiect ♦ Sibiul a fost pionierul local în ceea ce privește un proiect de plăți digitale în transportul public ♦ Transportatorii lucrează la proiecte prin care elevii și studenții își vor putea face abonamente anuale, nu doar lunare ♦ Metrorex lucrează cu BCR pentru ca abonamentul de metrou să poată fi gestionat prin cardul bancar.

Șapte din zece vehicule implicate în transportul public de persoane în orașele reședință de județ au implementat deja plățile digitale, în contextul în care interesul pentru astfel de soluții este ridicat, a explicat Liviu Neag, director general, Compania de Transport Public Cluj, prezent în cadrul videoconferinței ZF/Visa „Mobilitatea urbană în era plăților digitale“.

„Cea mai mare parte din investiții s-a consumat deja. Cunosc numărul de vehicule la nivel de operatori la nivel național și pot spune că vă apropiați de 70% din flota transportului public, ceea ce înseamnă că efortul financiar este unul mic în comparație cu ce s-a investit până acum. Majoritatea operatorilor cei mari au implementat deja, iar cei care nu au implementat încă au un număr de vehicule mai mic, ceea ce înseamnă că efortul financiar al BCR va fi unul mai mic“.